Jadłospis na tydzień 12.03.2018 - 18.03.2018

Poniedziałek - 12.03.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa,
pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka [1,7,9,10]

Obiad:
Zupa kalafiorowa na mięsie,
makaron z sosem carbonare,
kompot [1,9,7,12]

Podwieczorek:
Herbata malinowa,
woda mineralna,
pieczywo razowe
z masłem, dżem wiśniowy, gruszka[1,7]

Wtorek - 13.03.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
zupa owsianka,
bułka z masłem, twarożek wiejski, rzodkiewka
[1,7]

Obiad:
Zupa barszcz czerwony na wywarze, gulasz wieprzowy, kasza pęczak,
surówka z ogórka i cebuli, kompot [1,9,7,12]

Podwieczorek:
Herbata owocowa,
woda mineralna,
surówka z marchwi i jabłka
[1,7,12]

Środa - 14.03.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa,
pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa zielonogórska, pomidor
[1,7,10,12]

Obiad:
Zupa krem z zielonego groszku na mięsie,
pierogi leniwe,
kompot
[1,9,7,12]

Podwieczorek:
Herbata z owoców leśnych,
woda mineralna,
pieczywo mieszane z masłem, pasta litewska, zielenina [1,7]

Czwartek - 15.03.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa,
kawiorek z masłem, ser królewski, sałata [1,7]

Obiad:
Zupa marchewkowa na mięsie, ryba smażona, ziemniaki,
surówka z kapusty kwaszonej, kompot
[7,9,12]

Podwieczorek:
Herbata owocowa,
woda mineralna,
budyń waniliowy, maliny [7]

Piątek - 16.03.2018

Śniadanie:
Herbata malinowa,
kawa zbożowa,
pieczywo razowe
z masłem, pasta rybna, zielenina [1,7,4]

Obiad:
Zupa z fasoli szparagowej
z natką, łazanki z mięsem
i kapustą
kompot wieloowocowy
[7,9,12]

Podwieczorek:
Herbata owocowa,woda mineralna,
drożdżówka z owocem
[1,3,7]