Jadłospis na tydzień 15.01.2018 - 21.01.2018

Poniedziałek - 15.01.2018

Śniadanie:
Herbata brzoskwiniowa,
kawa zbożowa, pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata [1,7,10,12]

Obiad:
Zupa z fasolki szparagowej na mięsie
z natką, makaron
z serkiem twarogowym,
kompot [9,12,7,1]

Kolacja:
Herbata owocowa, woda mineralna, pieczywo mieszane
z masłem, jajko, szczypior [1,3,7]

Wtorek - 16.01.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa, kakao, rogal z masłem,
dżem truskawkowy [1,7]

Obiad:
Barszcz czerwony na mięsie, ryba w ziołach, ziemniaki surówka z kwaszonej kapusty
i marchwi, kompot [9,12]

Kolacja:
Herbata owocowa,
woda mineralna, pieczywo mieszane
z masłem, pomidor, ogórek, rzodkiewka [1,7]

Środa - 17.01.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa, kawa zbożowa,
pieczywo mieszane z masłem,
szynka konserwowa, czerwona papryka[1,7,10]

Obiad:
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami, zapiekanka prowansalska, kompot[9,12,1,3,7]

Kolacja:
Herbata owocowa, woda mineralna,
kisiel wiśniowy, wafle ryżowe


Czwartek - 18.01.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa, kawa zbożowa, kawiorek z masłem, pasta witaminowa, zielenina [1,7,12]

Obiad:
Zupa brokułowa na mięsie, ryż,
filet drobiowy w sosie słodko - kwaśnym, kompot [9,7,12]

Kolacja:
Herbata owocowa, woda mineralna, pieczywo mieszane
z masłem, powidła śliwkowe [1,7]

Piątek - 19.01.2018

Śniadanie:
Herbata malinowa, kawa zbożowa, pieczywo mieszane
z masłem, ser salami [1,7]

Obiad:
Zupa selerowa - krem, kotlety z jaj, ziemniaki, groszek z marchewką, kompot
[7,9,3]

Kolacja:
Herbata owocowa, woda mineralna,
galaretka owocowa,
bita śmietana
[7]

Sobota - 20.01.2018

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.