Jadłospis na tydzień 21.05.2018 - 27.05.2018

Poniedziałek - 21.05.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa,
pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa zielonogórska,
ogórek świeży [1,7,10,12]

Obiad:
Zupa brokułowa – krem na mięsie, makaron z sosem pomidorowym
kompot [9,12,7,1]

Podwieczorek:
Herbata malinowa,
woda mineralna,
chleb razowy z masłem, konfitura morelowa [1,7]

Wtorek - 22.05.2018

Śniadanie:
Kakao, herbata owocowa,
bułka z masłem, ser królewski, papryka[1,7]

Obiad:
Zupa rosół z grysikiem na mięsie i natką, udko drobiowe, ziemniaki, kalafior, kompot [9,7,12]

Podwieczorek:
Herbata owocowa,
woda mineralna,
kisiel, paluchy kukurydziane [1]

Środa - 23.05.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa,
pieczywo mieszane
z masłem, szynka staropolska, sałata
[1,7,10,12]

Obiad:
Zupa pomidorowa na mięsie, pierogi leniwe, kompot [1,9,7,10,12]

Podwieczorek:
Herbata miętowa,
woda mineralna, pieczywo mieszane z masłem, pasta litewska, szczypior [1,7,12]

Czwartek - 24.05.2018

Śniadanie:
Kawa zbożowa,
herbata owocowa,
kawiorek z masłem, miód naturalny [1,7]

Obiad:
Zupa kubuś, kotlet drobiowy, młode ziemianki, surówka z młodej kapusty, kompot [7,9,12]

Podwieczorek:
Herbata owocowa,
woda mineralna, chleb razowy z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kwaszony [1,7,10]

Piątek - 25.05.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa,
pieczywo mieszane z masłem, ser kanapkowy, rzodkiewka, zielenina [1,7,10,12]

Obiad:
Zupa krupnik na mięsie z ziemniakami, pieczywo, kompot [7,9,12]

Podwieczorek:
Herbata malinowa,
woda mineralna, jogurt smakowy, banan [1,7]

Sobota - 26.05.2018

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.