Jadłospis na tydzień 17.09.2018 - 23.09.2018

Poniedziałek - 17.09.2018

ŚNIADANIE:
Herbata brzoskwiniowa, kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, baleron, sałata [1,7,10]

OBIAD:
Zupa kalafiorowa na mięsie, makaron z serem twarogowym,
kompot jabłkowy [1,7,9]

PODWIECZOREK:
Herbata owocowa,
woda mineralna, pieczywo mieszane z masłem, dżem malinowy, jabłko [1,7]

Wtorek - 18.09.2018

ŚNIADANIE:
Herbata malinowa,
zupa mleczna,
bułka z masłem, miód, gruszka [1,7]

OBIAD:
Zupa cebulowa,
kasza gryczana, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka,
kompot malinowy [1,9]

PODWIECZOREK:
Herbata owocowa,
woda mineralna,
jogurt owocowy, banan


Środa - 19.09.2018

ŚNIADANIE:
Herbata żurawinowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem,
ogonówka, papryka świeża [1,7,10]

OBIAD:
Zupa „kubuś”,
kotlet drobiowy – panierowany, ziemniaki, surówka z seler i brzoskwini,
kompot wieloowocowy [1,7,9]

PODWIECZOREK:
Herbata z cytryną,
woda mineralna, pieczywo mieszane z masłem,
pasztet, zielenina [1,3,7]

Czwartek - 20.09.2018

ŚNIADANIE:
Herbata brzoskwiniowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
kawiorek z masłem, powidła, gruszka [1,7]

OBIAD:
Zupa wiosenna,
makaron spaghetti,
sos boloński,
kompot wieloowocowy [1,7,9]

PODWIECZOREK:
Herbata z sokiem malinowym, woda mineralna, pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna, szczypior [1,4,7]

Piątek - 21.09.2018

ŚNIADANIE:
Herbata truskawkowa,
kawa zbożowa z mlekiem,, pieczywo mieszane z masłem
ser salami [1,7]

OBIAD:
Zupa grochówka,
pieczywo mieszane,
parówka, kompot [1,7]

PODWIECZOREK:
Herbata żurawinowa,
woda mineralna, wafle, gruszka

Sobota - 22.09.2018

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

Niedziela - 23.09.2018

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu bez podawania przyczyny.